Een leven vanuit de kern

In je leven heb je veel verschillende relaties en een paar heel belangrijke met mensen in je omgeving. Vooral die met je kinderen, ouders, partner en vrienden maken je tot wie je bent. Maar de relatie die het meeste invloed heeft op wie je bent, dat is de relatie die je hebt met jezelf. Daarom is het belangrijk om de relatie met jezelf op één te zetten. Het gaat dan niet om je ego maar echt om je kern, wie jij bent als persoon.

Liefde in jezelf

Er is liefde en positieve energie in ieder mens, als je dat kan vinden dan kan het je helpen een compleet mens te zijn. Het is een energie of kracht die blijft sluimeren als je er niets mee doet. Als je bij alles wat je doet en alle (belangrijke) beslissingen die je neemt focust op deze energie, dan groeit het. Je vindt het gevoel makkelijker als je stil bent en ervoor open kunt staan. Dan komt het als van zelf.

De weg terugvinden 

Als zussen waren we jarenlang uit contact om van daaruit tot de ontdekking te komen dat we eigenlijk compleet van onszelf verwijderd waren. Het is een intensieve zoektocht om jezelf terug te vinden en de stukken van jezelf die je ergens onderweg hebt achtergelaten. Het heeft bij ons dus ook even geduurd om te ontdekken hoe het precies werkt en wat ervoor nodig is om de liefde in onszelf te vinden. Graag delen we met jou alvast vier tips die ons heel erg hebben geholpen en waarvan we zeker weten dat het jou ook kan helpen om jezelf op nummer één te zetten en je kern te vinden.

Haal positieve energie uit je omgeving

Kies ervoor om zoveel mogelijk bij mensen te zijn die positiviteit uitstralen. Als jij je omringt met mensen die jou begrijpen, steunen en liefhebben dan geeft jou dit een enorme energieboost. Dan zal het ook makkelijker zijn steeds meer naar jezelf te bewegen. Wanneer jij constant in de omgeving bent van bijvoorbeeld boze en klagende mensen, dan zal dit doorwerken in je eigen leven. Zoek de mensen op waar jij je prettig bij voelt en die een goede invloed op je hebben. Waarbij de relatie gelijkwaardig is en je elkaar kunt voeden met positieve energie. Zodat het je oplaadt, in plaats van leegzuigt. Kijk ook of jijzelf de kracht kunt vinden om positieve energie te blijven uitstralen op iedereen die je tegenkomt.

Zoek de stilte op

Maak de keuze om onrust in je leven te beperken en verminderen. Door dagelijks een moment van rust in te bouwen. Dit hoeft niet heel uitgebreid en kan op elk gewenst moment. Bijvoorbeeld wanneer je alleen in de auto zit, zet dan de radio af. Of wanneer je alleen een kopje thee of koffie drinkt, doe dit dan heel bewust en geniet van de stilte om je heen. Wanneer je de voordelen van stilte hebt ondervonden, kun je dit uitbreiden met (geleide) meditaties. Probeer dan van meditatie een dagelijks ritueel te maken, al is het maar een paar minuten per dag. Vraag in stilte, luister in stilte en werk in stilte. Het is een kracht die je dichter bij je bron brengt.

Terug naar de natuur

Wat heel erg helend en helpend is, is tijd doorbrengen in de natuur. Als je in de natuur bent is het makkelijker om rust te vinden en om terug te gaan naar jezelf. Zelfs als het niet helemaal duidelijk is wat dat betekent of je er niet aan toe bent om naar jezelf op zoek te gaan, is de natuur een plek om aan te sterken. Kijk naar de schoonheid van de natuur, niet verpest of bewerkt maar vol leven en vol kracht. Een boom kan een inspiratie zijn voor iedereen. Een bos is een plek vol leven en vol dieren, parasieten en ziektes die de boom ziek kunnen maken. Toch staat die boom er en groeit door. Zo is het ook met jouw ziel. Jij bent ook natuur en jij gaat ook door met leven wat je ook wordt aangedaan. Voel die energie en herken het in jezelf.

Beoefen yoga

Het woord yoga betekent verbinden. Het ‘verbinden’ slaat op het verenigen van lichaam en geest door middel van de ademhaling. De achterliggende gedachte is dat yoga traditioneel gezien altijd als doel heeft gehad om je een beter en gelukkiger leven te geven. Een filosofie of levensstijl die je stilte, vrede en geluk brengt. In de regio waar het ontstaan is duizenden jaren geleden was yoga een uitgebreid systeem voor welzijn op verschillende niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. En daarmee een prachtig middel om binnen in jezelf te kijken en te observeren hoe je lichaam en geest zich voelen. En je steeds bewuster te worden van wat er binnen in jou leeft.

Geef aandacht aan iedere persoon in je omgeving die het nodig heeft of waar jij mee wil verbinden. Koester degenen van wie je houdt en maak de relatie met jezelf nummer één prioriteit. Als je dit aanhoudt, zal je veel makkelijker liefde kunnen geven en jezelf zijn.

O E F E N I N G

Neem de natuur in je op
Plan voor jezelf een rondje natuur in. De omgeving en de lengte van de wandeling bepaal je zelf, maar we raden aan in ieder geval minimaal 15 minuten aanwezig te zijn in de natuur. Stel al je zintuigen open voor de schoonheid van de natuur, dus laat je neus goed de geur van de omgeving in zich opnemen, geef je ogen de kost om te kijken. Stel je ook open voor de geluiden om je heen. Voel eventueel aan (onderdelen uit) de natuur zonder deze aan te tasten/te beschadigen. Nodig jezelf uit volledig één te worden met de natuur door het openstellen van je zintuigen.

Als je wandeling erop zit, sta even stil bij wat je voelt en stel jezelf de volgende vragen:

  • Welke geur(en) heb ik geroken?
  • En welk gevoel kreeg ik erbij?
  • Wat zag ik in de natuur?
  • Welke beelden krijg ik erbij?
  • Wat hoorde ik in de natuur?
  • Wat deed dit geluid met mij?
  • Misschien heb je wat ervaren in je lichaam. Welke plek in jouw lichaam verdient jouw aandacht?