Hoe versterk je de band met je naasten?

We bewegen als mens vaak van buiten naar binnen. Wanneer we ongelukkig of onrustig zijn, brengen we bijvoorbeeld veranderingen aan in ons werk, vriendschappen, onze relatie of vrije tijd. Dit helpt meestal kortstondig indien we niet precies weten wie we zijn en waar we gelukkig van worden. Wanneer je vastloopt op één of meer levensgebieden is het belangrijk de beweging om te draaien: van binnen naar buiten. Vanuit je kern naar het maken van bewuste keuzes en het handelen in het dagelijkse leven. Daarbij gaan we ervan uit dat alles wat we wezenlijk zijn, al aanwezig is in onszelf. En dat het overbodige in ons stap voor stap weggehaald kan worden. Om zo als mens authentiek te kunnen zijn en ons leven vorm te geven zoals we dat ten diepste wensen. Met onderstaande programma’s nodigen we je uit om de weg naar binnen te gaan. Om je innerlijke bron van inspiratie en creativiteit te ontdekken en het pad van de liefde te bewandelen. Om zo een gezonde relatie met jezelf aan te gaan en van daaruit met anderen. 

Online programma's Jezelf & Anderen

Vanuit de liefde voor jezelf uitreiken naar je omgeving.

RUIMTE IN HOOFD EN HART

Dit programma zal je op weg helpen om meer rust en vrede in je leven te ervaren. Je gaat bewustzijn opbouwen en inzichten verkrijgen om direct toe te passen.

Wil jij meer rust in
jouw hoofd en ruimte
in jouw hart?

BINNENKORT ONLINE!

BURN-OUT, EN NU?

Leer hoe je tot de kern van je burn-out klachten komt en niet vervalt in oude patronen zodat je weer vanuit balans en goede gezondheid je leven vorm kan geven.

Wil jij meer energie overhouden aan het eind van een
(werk)dag of week?

BINNENKORT ONLINE!

MINDFUL LEVEN

In dit programma leer je leven in het hier en nu, met aandacht voor jezelf en ontdek je hoe je meer energie kunt halen uit de dingen die je doet.

Wil jij leren omgaan met ongemakkelijke en stressvolle omstandigheden?

BINNENKORT ONLINE!

Het symbool bloem

Bloemen symboliseren de menselijke ziel en staan voor bloei, levenskracht, levensvreugde en schoonheid.

Elke bloem straalt een unieke energie uit en heeft een oorspronkelijke vibratie. Die energie en vibratie geef je mee als je bloemen geeft. Bloemen kun je gebruiken om jezelf of anderen te helpen in contact te komen met die energie of vibratie.

Groen is de kleur van de natuur en heeft een rustgevende werking. Het staat voor groei, rust, vertrouwen, balans, vrijheid, veiligheid en eerlijkheid. Het effect van de kleur groen op onze fysieke en mentale gesteldheid:

  • verzachtend
  • mentaal en fysiek ontspannend
  • werkt verlichtend bij depressie, nervositeit en angst
  • geeft een gevoel van vernieuwing, zelfbeheersing en harmonie

Hoe verbeter je de ouder-kind relatie?

Het ouderschap is een prachtig geschenk. We willen graag liefdevolle ouders zijn en ons kind zo goed mogelijk begeleiden op zijn/haar levenspad. Dit verloopt niet altijd vlekkeloos. Door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, scheiding of het overlijden van een dierbare, kun je uit verbinding raken met je kind. Misschien heb je al van alles geprobeerd om je kind te helpen of heb je juist even geen idee hoe hiermee om te gaan.
Onze online programma’s bieden een pad naar meer bewustwording, rust en verbinding. Het draait om je kind, maar gaat voor een belangrijk deel over jou. Als je zelf in balans bent kun je als goed voorbeeld beter bijdragen aan een evenwichtige ontwikkeling van je kind. Stap voor stap word je aan de hand meegenomen om specifieke problemen waar je tegenaan loopt in je gezin aan te pakken. Zo wordt opvoeden een uitdagend wederzijds leer-en ontwikkelingsproces. 

Online programma's Kind & Gezin

Bewust en (veer)krachtig ouderschap in verbinding met je kind.  


LIEFDEVOL SCHEIDEN

Leer hoe je jezelf en je kind zo goed mogelijk kan begeleiden tijdens en na het scheidingsproces om samen stappen te zetten richting een nieuwe toekomst.

Wil jij de negatieve gevolgen
van de scheiding voor
je kind beperken?

JA, DAT WIL IK!

ONTSPANNEN OUDERSCHAP

Dit programma leert je hoe je verbindend communiceert met je kind en helpt je om (opvoed)stress te reduceren en evenwicht te brengen in je gezin. 

Wil jij als ouder vol vertrouwen
en energie in contact
staan met je kind?

BINNENKORT ONLINE!

HOOGSENSITIEF OPVOEDEN

Ontdek hoe je jouw eigen behoeften en die van je gevoelig kind optimaal invult en je persoonlijke energie hooghoudt om rust te creëren in je gezin.

Wil jij hoogsensitiviteit
binnen jouw gezin in
goede banen leiden?

BINNENKORT ONLINE!

Het symbool hart

Het hart is een universeel symbool van de liefde en staat ook voor de kern of centrum van iets. In het hart komt alles samen. Het hart is de motor van ons lichaam en de bron van heel veel inspiratie. Intuïtief onderscheidingsvermogen kan zich van hieruit ontwikkelen.

Ook wordt het hart vaak gerelateerd met je ware gevoel, intuïtie of intentie. ‘Volg je hart’, ‘Doe wat je hart je ingeeft’ duiden op het volgen van je gevoel. ‘Iets doen vanuit hart en ziel’, ‘Mijn hart geeft aan dat…’ zijn andere uitdrukkingen die duiden op gevoelens die aan het hart gerelateerd worden.

Oranje is een stimulerende, vrolijke kleur die staat voor creativiteit, energie, eigenzinnigheid, originaliteit en gezondheid.

Het effect van de kleur oranje op onze fysieke en mentale gesteldheid:

  • stimuleert activiteit
  • moedigt socialisatie aan

Hoe optimaliseer je de relatie met je lichaam & je gezondheid?

Balans houden tussen in- en ontspanning in het alledaagse leven lijkt een grote opgave. Inspanning is helemaal niet erg en in grote mate zelfs gezond en ook nodig. Het wordt ongezond als je hoofd overuren draait en ook je lichaam geen kans heeft zich te ontspannen. Hierdoor raken zowel je lichaam als geest uit balans. Om je gezondheid in optimale conditie te houden, kan yoga bijdragen aan een betere balans in je leven.
Onderstaande programma’s zijn helpend als je net begint met yoga, al enige tijd bezig bent of juist een verdieping wilt aanbrengen in yoga. We begeleiden je om je alledaagse yoga leefwijze op te bouwen door in verbinding te staan met je gevoel en je lichaam te gebruiken als kompas. Het reikt verder dan een fysieke beoefening alleen. 

Online programma's Lichaam & Gezondheid

Een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd lichaam. 

DE BASIS VAN YOGA

Ga mee op ontdekkingsreis door de wereld van yoga. In dit programma leer je het ontstaan, de geschiedenis, de verschillende vormen en basis ademhaling.

Wil jij graag kennismaken met yoga en ontdekken wat het voor jou kan betekenen?

JA, DAT WIL IK!

VERDIEPING IN YOGA

Als je de basis yoga houdingen en ademhaling beheerst, kun je je gaan verdiepen in overige helpende technieken die je verder brengen in je eigen practise.

Wil jij graag weten wat bandha’s, vinyasa en flow betekent en hoe je dit kunt inzetten?

JA, DAT WIL IK!

RESTORATIVE YOGA

Deze vorm van yoga heeft een diep herstellend effect op het lichaam. Met behulp van diverse ondersteuning verblijf je 5 tot 20 minuten in een houding.

Werk jij graag aan het herstellend vermogen van je lichaam om in balans te komen?

BINNENKORT ONLINE!

CHAKRA’S EN HUN BETEKENIS

Als je aandacht geeft aan je chakra’s, leer je te voelen wat heilzaam en helend is zodat je gedachten op een rij komen en er meer ruimte komt in je geest.

Wil jij graag je levenskwaliteit optimaliseren vanuit
aandacht en stilte
?

BINNENKORT ONLINE!

YOGA NIDRA

Laat je onderdompelen in de wereld van yoga nidra én ontvang diverse oefeningen om thuis aan de slag te gaan. 1 uur yoga nidra staat gelijk aan 2 uur slaap.

Wil jij graag wat gemiste slaap inhalen door de allerdiepste staat van ontspanning?

BINNENKORT ONLINE!

ONTDEK DE MERIDIANEN

Je leert wat meridianen zijn, waar ze stromen en hoe je op effectieve wijze je lichaam kan ondersteunen door het doen van lichte yoga oefeningen.

Wil jij graag ervaren hoe de energie optimaal door jouw lichaam kan stromen?

BINNENKORT ONLINE!

Het symbool spiraal

De spiraal symboliseert het leven en de levenscyclus. Het staat voor loslaten en de reis van het innerlijke leven en de ziel naar buiten.

Daarnaast symboliseert het groei, expansie en kosmische energie.

Dit oude symbool staat voor de baarmoeder, het vrouwelijke, voortdurende verandering en de evolutie van het universum. De Kelten zagen het als symbool voor de zon.

Paars is kalm en staat voor kracht, overtuiging, zelfvertrouwen, genezing, ambitie, wijsheid, dromen, spiritualiteit en de zoektocht naar persoonlijke en diepere betekenis.

Het effect van de kleur paars op onze fysieke en mentale gesteldheid:

  • kalmerend voor geest en zenuwen
  • biedt een gevoel van spiritualiteit
  • moedigt creativiteit aan