Vanuit de liefde voor jezelf uitreiken naar je omgeving

We bewegen als mens vaak van buiten naar binnen. Wanneer we ongelukkig of onrustig zijn, brengen we bijvoorbeeld veranderingen aan in ons werk, vriendschappen, onze relatie of vrije tijd. Dit helpt meestal kortstondig indien we niet precies weten wie we zijn en waar we gelukkig van worden. Wanneer je vastloopt op één of meer levensgebieden is het belangrijk de beweging om te draaien: van binnen naar buiten. Vanuit je kern naar het maken van bewuste keuzes en het handelen in het dagelijkse leven. Daarbij gaan we ervan uit dat alles wat we wezenlijk zijn, al aanwezig is in onszelf. En dat het overbodige in ons stap voor stap weggehaald kan worden. Om zo als mens authentiek te kunnen zijn en ons leven vorm te geven zoals we dat ten diepste wensen. Met onderstaande programma’s nodigen we je uit om de weg naar binnen te gaan. Om je innerlijke bron van inspiratie en creativiteit te ontdekken en het pad van de liefde te bewandelen. Om zo een gezonde relatie met jezelf aan te gaan en van daaruit met anderen. 

Het symbool bloem

Bloemen symboliseren de menselijke ziel en staan voor bloei, levenskracht, levensvreugde en schoonheid.

Elke bloem straalt een unieke energie uit en heeft een oorspronkelijke vibratie. Die energie en vibratie geef je mee als je bloemen geeft. Bloemen kun je gebruiken om jezelf of anderen te helpen in contact te komen met die energie of vibratie.

Groen is de kleur van de natuur en heeft een rustgevende werking. Het staat voor groei, rust, vertrouwen, balans, vrijheid, veiligheid en eerlijkheid. Het effect van de kleur groen op onze fysieke en mentale gesteldheid:

  • verzachtend
  • mentaal en fysiek ontspannend
  • werkt verlichtend bij depressie, nervositeit en angst
  • geeft een gevoel van vernieuwing, zelfbeheersing en harmonie

Toegang naar persoonlijk geluk 

Om je zo te helpen dichter naar jezelf te bewegen zodat je steeds meer kunt gaan staan voor wie je bent. Wij weten als geen ander hoe het is om bij jezelf weg te gaan en jezelf steeds verder te verliezen. Door aan de verwachtingen van anderen te voldoen, je grenzen niet aan te geven en je sterker voor te doen dan je bent. Dat is nu gelukkig verleden tijd! We leven dichtbij onszelf en maken keuzes die bij ons passen. Met ons hart als kompas geven we ons leven vorm. En dit gunnen wij jou ook!

Deze sleutels helpen je alvast op weg. Om je te inspireren met onze opgedane inzichten, kennis en ervaringen. Elke sleutel bestaat uit interessante info en een extraatje om direct zelf mee aan de slag te gaan. Wij wensen je heel veel plezier, inspiratie en verbinding toe!

Bewust en (veer)krachtig ouderschap in verbinding met je kind.

Het ouderschap is een prachtig geschenk. We willen graag liefdevolle ouders zijn en ons kind zo goed mogelijk begeleiden op zijn/haar levenspad. Dit verloopt niet altijd vlekkeloos. Door omstandigheden, zoals bijvoorbeeld een verhuizing, scheiding of het overlijden van een dierbare, kun je uit verbinding raken met je kind. Misschien heb je al van alles geprobeerd om je kind te helpen of heb je juist even geen idee hoe hiermee om te gaan.
Onze online programma’s bieden een pad naar meer bewustwording, rust en verbinding. Het draait om je kind, maar gaat voor een belangrijk deel over jou. Als je zelf in balans bent kun je als goed voorbeeld beter bijdragen aan een evenwichtige ontwikkeling van je kind. Stap voor stap word je aan de hand meegenomen om specifieke problemen waar je tegenaan loopt in je gezin aan te pakken. Zo wordt opvoeden een uitdagend wederzijds leer-en ontwikkelingsproces. 

Het symbool hart

Het hart is een universeel symbool van de liefde en staat ook voor de kern of centrum van iets. In het hart komt alles samen. Het hart is de motor van ons lichaam en de bron van heel veel inspiratie. Intuïtief onderscheidingsvermogen kan zich van hieruit ontwikkelen.

Ook wordt het hart vaak gerelateerd met je ware gevoel, intuïtie of intentie. ‘Volg je hart’, ‘Doe wat je hart je ingeeft’ duiden op het volgen van je gevoel. ‘Iets doen vanuit hart en ziel’, ‘Mijn hart geeft aan dat…’ zijn andere uitdrukkingen die duiden op gevoelens die aan het hart gerelateerd worden.

Oranje is een stimulerende, vrolijke kleur die staat voor creativiteit, energie, eigenzinnigheid, originaliteit en gezondheid.

Het effect van de kleur oranje op onze fysieke en mentale gesteldheid:

  • stimuleert activiteit
  • moedigt socialisatie aan

Een gezonde levensstijl met een uitgebalanceerd lichaam. 

Balans houden tussen in- en ontspanning in het alledaagse leven lijkt een grote opgave. Inspanning is helemaal niet erg en in grote mate zelfs gezond en ook nodig. Het wordt ongezond als je hoofd overuren draait en ook je lichaam geen kans heeft zich te ontspannen. Hierdoor raken zowel je lichaam als geest uit balans. Om je gezondheid in optimale conditie te houden, kan yoga bijdragen aan een betere balans in je leven.
Onderstaande programma’s zijn helpend als je net begint met yoga, al enige tijd bezig bent of juist een verdieping wilt aanbrengen in yoga. We begeleiden je om je alledaagse yoga leefwijze op te bouwen door in verbinding te staan met je gevoel en je lichaam te gebruiken als kompas. Het reikt verder dan een fysieke beoefening alleen. 

Het symbool spiraal

De spiraal symboliseert het leven en de levenscyclus. Het staat voor loslaten en de reis van het innerlijke leven en de ziel naar buiten.

Daarnaast symboliseert het groei, expansie en kosmische energie.

Dit oude symbool staat voor de baarmoeder, het vrouwelijke, voortdurende verandering en de evolutie van het universum. De Kelten zagen het als symbool voor de zon.

Paars is kalm en staat voor kracht, overtuiging, zelfvertrouwen, genezing, ambitie, wijsheid, dromen, spiritualiteit en de zoektocht naar persoonlijke en diepere betekenis.

Het effect van de kleur paars op onze fysieke en mentale gesteldheid:

  • kalmerend voor geest en zenuwen
  • biedt een gevoel van spiritualiteit
  • moedigt creativiteit aan