Hooggevoeligheid bij volwassenen

Hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit is inmiddels wetenschappelijk bewezen: één op de vijf mensen voelt meer en verwerkt alle binnenkomende prikkels diepgaander. Bij die verwerking zijn letterlijk meer hersengebieden betrokken waardoor het meer tijd en energie kost dan gemiddeld. Het is een krachtig instrument in contact met anderen, tegelijkertijd is het de grootste uitdaging om bij jezelf te blijven. Je kunt je onzeker voelen, energie verliezen door gebeurtenissen of emoties van anderen opnemen. Omdat je van nature zo openstaat voor je omgeving, voel je jezelf niet duidelijk meer. Dat uit zich bijvoorbeeld in een leeg, vermoeid of uitgeput gevoel maar kan zich ook kenmerken door een chagrijnig of overspannen gevoel.

Hoogsensitieve kinderen

Als je kind hoogsensitief is betekent dit ook dat hij of zij extra gevoelig is voor prikkels. Bijvoorbeeld labeltjes in kleding, harde geluiden, geuren, maar ook gevoelens. Wanneer je kind overprikkeld raakt, gaat hij minder goed functioneren. Je kind raakt letterlijk de grond onder zijn voeten kwijt. Dat kan zich uiten in teruggetrokken of juist druk gedrag, woede-aanvallen en driftbuien, hangerigheid, huilen, boosheid of concentratieproblemen. Je kind heeft nergens zin in, wil op zichzelf zijn of reageert zich af op anderen. Hij gaat dromen en vlucht weg in zijn eigen wereldje waarin hij zich veilig voelt.

Grip op je gevoeligheid

Gelukkig zitten er ook veel mooie kanten aan hooggevoeligheid: door deze eigenschap ben je vaak opmerkzaam, invoelend en creatief. Je ziet elk detail, hebt aandacht voor kleine dingen en je kijkt verder dan anderen. Je hebt een diep innerlijk leven waardoor schoonheid, muziek en de natuur je enorm kunnen raken. Je grenzen herkennen en bewaken is een absolute must en meestal niet gemakkelijk voor hooggevoeligen.

Persoonlijke APK van jouw leven

Hoe vaak sta jij stil bij hoe het écht gaat met jou en je leven? Onze auto laten we regelmatig nakijken en keuren, maar onszelf en onze levens krijgen meestal niet deze extra aandacht. De moodz scan is een persoonlijke APK die je leven en jouw gevoeligheid onder de loep neemt. Zo weet je precies welke aandachtspunten voor jou belangrijk zijn en zet je direct praktische stappen op weg naar een leven dicht bij jezelf.

Hoe werkt de moodz scan?

Deze 1-uur durende unieke scan voor je kind of voor jou als volwassene wordt uitgevoerd op locatie. Myra neemt je mee in de wereld van je kind. Met haar invoelend vermogen, creativiteit, verbindende kwaliteiten en liefdevolle aanpak, vertaalt zij wat er leeft. Gedachten, gevoelens en gedragingen worden zichtbaar en je kind wordt geholpen betekenis en richting te geven aan dat wat er in en om hem heen gebeurt. Als ouder leer je anders kijken en luisteren naar je kind en krijg je praktische handvatten aangereikt. Wanda is er voor de volwassenen en zij geeft een heldere kijk op de wisselwerking tussen lichaam en geest. Op haar doortastende manier laat zij jou moeiteloos kennismaken met alle facetten van jezelf. Met haar enthousiasme, warmte, daadkracht en ongeremde passie voor alles wat leeft, komt zij bij de kern van wat jij als mens nodig hebt. Door ons talent kunnen wij mensen op een diep niveau aanvoelen, ‘lezen’ en helen. Altijd vanuit humor, verbinding, spiritualiteit en vertrouwen. Meld je hieronder direct aan voor de moodz scan.

Heb je al inzichten en zoek je meer verdieping? Voor volwassenen is er wandelcoaching en daarnaast bieden we kind,- ouder- en gezinsbegeleiding.